Over Mij

Ik ben Vanessa, life coach en teacher. Ik ben gehuwd en heb 2 schatten van kinderen.

Een aantal jaren geleden, ik was net de 40 gepasseerd, voelde ik mij niet goed in mijn vel. Ik probeerde alle bordjes draaiende te houden maar dat lukte steeds moeilijker. Drukke job, 2 jonge kinderen, het huishouden, hobby's, ... Ik kreeg meer en meer last van stress. Dit uitte zich in hoofdpijn, nekpijn, rugpijn en hartkloppingen. En toch bleef ik doorgaan. Ondanks alles. 

Tot op het punt dat ik mij echt zorgen begon te maken over de dagelijkse hoofdpijn die al maanden aansleepte. Ik was uitgeput. Ik liet een hersenscan nemen. Alles bleek gelukkig in orde te zijn. Maar voor mij was dit wel het teken dat ik echt iets moest gaan veranderen. Maar wat? En hoe?

Het was alsof ik op een groot rond punt zat met tientallen afritten en maar rondjes bleef draaien. Ik wilde echt zaken veranderen maar had geen flauw benul hoe ik van dit rond punt kon af geraken. En als ik al eens probeerde om een afrit te nemen in de hoop iets te veranderen, stelde ik vast dat ik telkens opnieuw op datzelfde rond punt terecht kwam. Ik voelde dat ik meer uit het leven moest kunnen halen maar had geen idee hoe.

Ik begon mijn zoektocht. Ik wilde weg van de pijn. Ik had geen idee of dit zou lukken maar voelde diep vanbinnen wel dat ik echt iets moest veranderen. Dat op deze manier leven niet vol te houden was. 

Via een Facebook bericht dat ik zag voorbij komen, heb ik mij ingeschreven voor een training over persoonlijke ontwikkeling. "Baat het niet, schaadt het niet", dacht ik.

Er ging een nieuwe wereld voor mij open! Waarom had niemand mij ooit verteld dat ik zélf kon bepalen hoe mijn leven zou verlopen. Ik kon zélf iets veranderen aan de stress.

Ik stelde mijzelf de vraag wie ik wilde zijn en wat ik wilde doen in mijn leven. Ik leerde mijzelf kennen en mijn zelfvertrouwen groeide. Stress maakte plaats voor rust en balans. In plaats van passagier te zijn, werd ik de bestuurder van mijn leven. Wat een heerlijk gevoel!

Doordat dit mijn leven zo veranderde, ben ik mij meer en meer gaan verdiepen in persoonlijke ontwikkeling. Ik volgde verschillende opleidingen en voelde dat ik dit wilde gaan doorgeven aan anderen. Dit was zo waardevol en heeft mijn leven zo veranderd dat dit ongetwijfeld het leven van anderen ook zou veranderen.

In juli 2019 ben ik het pad van mijn passie opgewandeld en ben ik gestart als life coach.

"Beauty begins the moment you decide to be yourself." 

- Coco Chanel -

>